Hilarion-kanavointi Suomessa 2007Click here to read this page in English.

Helmikuussa 2007 minut kutsuttiin kanavoimaan Minä Olen -messuille Espoon Dipoliin lähelle Helsinkiä. Minulle avautui näin upea mahdollisuus tavata monia suomalaisia Hilarion-faneja ja auttaa samalla tekemään tunnetuksi Erkki Lehtirannan ja Leena Niemelän uutta kirjaa suomalaisista kukkauutteista, "Suomen luonnon valkoista magiaa" (Smiling Stars). Sen materiaalia on koottu vuosien varrella tekemistämme kanavoinneista. New Book

Hilarion ehdotti parantumista julkisten kanavointien aiheeksi Suomessa. Ollessani Suomessa pari päivää ennen tapahtuman alkua voimakkaat Hilarion-energiat herättivät minut keskellä yötä. He (Hilarion käyttää ryhmästään usein monikkoa) halusivat musiikin olevan osa tapahtumaa. He selittivät minulle muutamin sanoin, että kaikki parantuminen on pohjimmiltaan itsen parantamista. Suurimmat esteet sille ovat vanhat tapamme, ennakkoon muodostamamme uskomukset ja itse aiheuttamamme rajoitukset.

Tilaisuuksissa voitaisiin esittää musiikkia samaan aikaan kuin uusia tärkeitä viestejä, uusia uskomuksia ja uusia ideoita. Se auttaisi uusien sanojen liittämistä tietoisuuteemme, niin että tarjolla olisi enemmän kuin vain "hyviä ideoita". Niinpä se mitä Hilarion ehdotti oli enemmän kuin pelkästään tavanomaista informaatioon pohjautuvaa kanavointia. Musiikin aiheuttama hämmennys teki mahdolliseksi sen, että osanottajat voivat "päästä pois itsensä tieltä" ja saada alkuun monenlaista itsen parantumista ja oppia tekniikoita, joita he voivat soveltaa yhä uudelleen workshopin jälkeen.

Hilarion on niiden monien vuosien aikana, joina olen kanavoinut, työskennellyt kanssani toisin tavoin yhdistäen kanavoitua informaatiota käytännön sovelluksiin. Hilarion on esimerkiksi tuonut esille erilaisia tapoja, joilla jalokaasuja voidaan käyttää parantavan energian tuottamiseksi eetteritasolla. Nämä ideat konkretisoituivat kannettavien "jalokaasuriipusten" muotoon, joita Pegasus Products -yhtiö nykyisin tuottaa. Pegasuksen henkilökunta on ollut suurena tukena kaikelle kauttani tulleelle Hilarion-työlle. Niinpä tälle uudelle lähestymistavalle, musiikille ja parantamiselle, tuli ylimääräinen sysäys, kun myös Pegasus Productsin presidentti Fred Rubenfeld pääsi tulemaan messuille. Minä Olen

Musiikki oli huolellisesti valittu. Se ei ollut New Age -musiikkia. Ideana oli käyttää musiikkia, jossa oli sanat. Noiden sanojen tarkoituksena oli voimistaa Hilarionin esiin tuomia ideoita paranemisesta. Ovatko musiikki ja sanat koskaan jääneet soimaan päähäsi? Hilarion ehdotti, että vastustamisen sijaan voisimme hyödyntää tätä periaatetta höllentääksemme uskomuksiamme tai omaksuaksemme uusia sellaisia, jos valitsisimme musiikkia hyväätekevien tekstien kanssa. Jos musiikissa on riittävä "koukku", se kyllä pysyy kanssamme. Olen itse huomannut joidenkin näistä lauluista olevan tietoisuudessani herätessäni aamulla, vaikka ne eivät olleet siellä mennessäni nukkumaan.

Tätä musiikkikategoriaa kutsutaan joskus "Uuden Ajatuksen musiikiksi" (New Thought Music). Se ei ole sille kovin hyvä nimi, koska kyse on enemmän rakkaudesta ja sydämestämme kuin ajatuksista tai mielestämme ja koska monet esitetyistä ideoista eivät ole lainkaan uusia. Kuitenkin Uuden Ajatuksen musiikki on vakiinnuttamassa asemaansa musiikillisena genrena Yhdysvalloissa. Mielestäni oli mielenkiintoista, että Suomessa oli vielä vain vähän vastaavaa musiikkia, vaikka New Age -musiikkia on runsaasti (suurin osa New Age -musiikista on instrumentaalimusaa, ja sen tarkoituksena vaikuttaa olevan muuntuneen tietoisuudentilan aikaansaaminen). Toivon löytäväni lisää Uuden Ajatuksen musiikkia Yhdysvaltojen ulkopuolelta ja arvostan sitä, jos joku tämän genren muusikko ottaa yhteyttä ja antaa linkin musiikkisivuilleen!

Jotta Hilarionin ehdotukset voitiin toteuttaa, mukana kanavoinnissa oli kaksi suomalaista tulkkia samanaikaisesti. Toinen käänsi laulujen sanoja ja ydinajatuksia, toinen taas käänsi niitä sanoja ja ajatuksia, joita Hilarion kanavoi kauttani.

Workshopin jälkeen monet ihmiset tulivat kiittämään syvästä kokemuksesta. Mukana oli paljon halauksia, ilonkyyneleitä ja parantumista. Oman kokemukseni mukaan se oli voimallinen ja onnistunut workshop.

Monet ihmiset pyysivät workshopissa käytettyjen laulujen listaa. Workshopista ei tehty tallennetta, joten toivoakseni mukana ei ollut mitään tekijänoikeuskysymyksiä. Kunnioitan näitä muusikoita syvästi ja haluan rohkaista heitä. Alla olevassa laulujen listassa on mukana linkkejä, niin että voit tutkia kunkin muusikon kotisivuja ja (niin toivon!) ostaa joitain heidän erinomaisista levyistään tai nauhoistaan: